Muistan, kun menin ensimmäisen kerran äänestämään. Ne oli eurovaalit vuonna 2004. Olin 34-vuotias. Jännitti tosi paljon. En yhtään tiennyt mitä äänestyspaikalla tapahtuu. Illalla jännitin vaalituloksia. Lähetin  myös sähköpostia omalle ehdokkaalleni johon hän vastasi. Tuli hyvä mieli.

Olisi kyllä tehnyt mieli äänestää aiemminkin, mutta äänestäminen on jehovantodistajilla kiellettyjen asioiden listalla. Se on "synti", joka johtaa seurakunnasta erottamiseen. Pelkäsin, että jos menen äänestämään niin joku seurakuntalainen voi vaikka nähdä minut. Jehovantodistajat eivät ole millään tavalla mukana politiikassa. Kaikenlainen kannanottaminen mihinkään poliittiseen asiaan on kiellettyä. Tälle säännölle ei löydy mitään tukea raamatusta. Jehovantodistajat ovat kyllä valmiita ottamaan rusinat pullasta. Yhteiskunta ei pyörisi ilman päättäjiä. 

Tänään minulle on tosi tärkeätä äänestää. Monta vuotta minua kiellettiin ajattelemasta. Nyt saan ajatella - ja vieläpä omilla aivoillani! Voin tehdä vaalikoneita ja tutustua eri puolueiden vaaliohjelmiin ja miettiä mikä on lähimpänä omia arvojani. Äänestyskopissa käyminen tuntuu tärkeältä ja juhlavalta. Vaalivalvojaisten seuraamisesta on tullut rakas perinne. 

Uurnille, ihmiset! Eläköön demokratia!